Nefemed Cafe 30 november 2017

Het thema van dit jaar van Nefemed Café: ‘Technologie als motor voor vernieuwing in de zorg’

Hoe kunnen wij als fabrikanten van medische hulpmiddelen en technologie richting de toekomst het verschil blijven maken?

Over niet al te lange tijd zitten we als fabrikanten niet meer in een keten van zorg, maar in een netwerk rondom de patiënt. Google arts is realiteit, de 3D printer zorgt voor een passende heup of knie, maar ook voor stomazakjes op maat. De arts wordt adviseur, een fabrikant produceert geen stents of dentale implantaten meer maar patenten, ziekenhuizen zijn in de huidige vorm niet meer nodig en waar is de distributeur gebleven?
En wat is nog ónze toegevoegde waarde? Degelijke producten, innovaties, kennis, advies, distributie? Tja, de antwoorden op de vraag of ik als cliënt een hartklep nodig heb, wat voor materiaal bij mijn stoma past, of hoe ik mijn katheter in breng, is allemaal, inclusief instructies, terug te vinden op internet. En voor fijnmazige distributie zorgen AliBaba of een Bol.com. Hebben we daar nog zoveel zorgprofessionals, fabrikanten of leveranciers voor nodig?
Hoe kunnen we nu al inspelen op het onderscheid kunnen blijven maken in de toekomst met dit soort opkomende nieuwe ontwikkelingen? Wij willen graag met u het gesprek aangaan, met een positieve insteek.

Wij heten u daarom van harte welkom op de Nefemed Ledendag op 30 november!