Laat je inspireren!

Al 30 jaar staan de bedrijven achter de brancheorganisatie Nefemed voor een zo goed mogelijke zorgoplossing voor elke patiënt.
De producten die de leden van Nefemed ontwikkelen en aanbieden, dragen al minstens 30 jaar bij aan genezing of ondersteuning van functioneren bij een functiestoornis of ziekte van elke patiënt. Immers: Met de juiste inzet van passende medische hulpmiddelen/medische technologie dragen de leden van Nefemed bij aan betaalbaar houden van de zorg, kunnen behandelingen aanzienlijk worden verkort of vereenvoudigd en krijgt patiënten betere kwaliteit van leven. Daar staan we ook de komende jaren voor, samen met onze leden.

Onderstaand overzicht laat in een oogopslag zien, wat voor productontwikkelingen hebben bijgedragen aan die maatwerkoplossingen van nu:
Voorbeeld 1: Patiënten van nu kunnen beschikken over maatwerkoplossingen op gebied van stomamateriaal, waardoor zij kunnen blijven werken of (weer) deelnemen aan het maatschappelijk leven. 30 Jaar geleden moesten patiënten door middel van een riem, een opvangzak op de plaats van de opening drukken. Met deze oplossing bleef men bacterie- en dus ontstekingsgevoelig, rook je de patiënt altijd een beetje, kon hij/ij nauwelijks werken of zich inspannen en moest elke keer de zak met ‘output’ uitspoelen om weer te kunnen gebruiken.
2: Mensen die een nieuwe heup kregen, lagen 30 jaar geleden 3 weken in het ziekenhuis. Nu kan men met een nieuwe knie of heup op dit moment de dag van de operatie alweer naar huis, met maar een kleine operatiewond. Volledig herstel was 30 jaar gelden bijzonder, nu eerder een vanzelfsprekendheid. We moeten weer kunnen bewegen als ruim voor die tijd en dat lukt tegenwoordig ook.
En 3: Stents en pacemakers van nu zijn van een totaal andere omvang en levensduur dan 30 jaar geleden en kunnen met hedendaagse technieken ingebracht worden zonder al teveel belasting voor de patiënt. Geen grote bobbel, maar de grootte van een knikker, op asftand reglbaar in plaats van elke keer opereren wanneer de batterij leeg was, de belasting bleef aanzienlijk.

Deze en nog meer verhalen vindt u in beeld op de onderstaande pagina. Laat u inspireren: