Nefemed wenst u fijne feestdagen en een gezond 2017

Ook dit jaar is er veel te doen geweest in en over de gezondheidszorg. Discussies stijgende premies, de hoogte van het eigen risico, het Nationaal Zorgfonds, de keuzevrijheid van de patiënt, de technologie en handen aan het bed etc.. En vanuit onze sector onder meer de nieuwe verordening Medische hulpmiddelen met innovatie en veiligheid als belangrijkste pijlers, de vergoedingen voor innovatieve hulpmiddelen, de juiste kwaliteitsordening voor de verstrekking en vergoeding van extramurale hulpmiddelen met de patiënt als uitgangspunt
(het ZonMW-traject), de Gedragscode Medische Hulpmiddelen. Met het verkiezingsjaar voor de boeg belooft de gezondheidszorg bovendien hét thema te worden waar partijen zich op willen profileren.

Het is natuurlijk goed om het daarover te hebben maar dan wel graag eens over de positieve kanten van de zorg. Dus geen geweeklaag over de grootverdieners en de kosten in de zorg, het hypen van een klein voorval, het uitvergroten van het gebrek aan inlevingsvermogen, het afschilderen van het zorgsysteem als van een derde wereldland, het bashen van industriepartijen die uitsluitend voor de maximale winst gaan.
Nee, gewoon laten zien dat de gezondheidszorg in vergelijking met het buitenland goed presteert, dat de kosten van de zorg een genuanceerd beeld vertonen, dat marktwerking juist door regulering geen wildwest veroorzaakt, dat medische hulpmiddelen en technologie een grote invloed hebben op patiënt en professionele gebruiker, dat we als bevolking steeds ouder worden en langer vitaal blijven dankzij de hulpmiddelen en de technologie waar u zich dagelijks zich druk om maakt.

Voor uw inzet en bijdragen dit jaar dank ik u hartelijk. Ik spreek de verwachting uit dat we elkaar ook het komende jaar zullen vinden om onze gezamenlijke doelen te bereiken.

Maar voordat het zover is wens ik u hele mooie feestdagen en een goed begin van een succesvol 2017.

Terug naar het overzicht